DOG ISSUES

Praktijk voor kynologisch

opvoedings- en gedragsadvies

Hartelijk welkom op mijn site.

Mijn naam is Marijke Verheij en ik woon samen met mijn partner Jack en zoon Rowan in Goudswaard. Dit is een klein dorpje in de Hoeksche Waard (Zuid-Holland).

We wonen heerlijk landelijk en hebben alle ruimte voor onze honden.

Mijn beroep is A-verpleegkundige / Adviseur Arbeid & Gezondheid en heb de opleiding Kynologisch Gedragstherapeut bij Dogvision met succes afgerond.

Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur (O&O). Daarnaast ben ik Bach-bloesemtherapeut voor mens & dier.

Ik heb mijn hele leven altijd honden gehad, en we hebben op dit moment nog 2 Leonbergers. 1 reu en 1 teefje.

Af en toe fokten wij een nestje. Deze “hobby” is vanzelf ontstaan omdat voor ons het bezig zijn met deze honden een volledig ontspannen vrijetijdsbesteding is geworden. We vinden het geweldig om van dat kleine grut om ons heen te hebben. Helaas zijn onze oude honden kort na elkaar overleden en zijn we met de fokkerij gestopt.

Onze pups werden volledig in het gezin groot gebracht. Ze groeiden op in de woonkamer, later in en om het huis. Wij besteedden heel veel tijd en aandacht aan socialisatie, omdat deze periode (van 3 tot ongeveer 13 weken) de “blauwdruk” is voor het verdere leven van de pup.

Inmiddels hebben we al ruim 130 pups op de wereld gezet en de baasjes zijn zeer tevreden over en erg blij met hun hond. Dat was voor ons de kroon op het werk!

Doordat het gedrag van onze honden onderling ben ik me gaan verdiepen in waarom honden doen zoals ze doen. Van het een kwam het ander en ben ik gestart met de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut.

Ik heb inmiddels veel ervaring met de opvoeding van pups en jonge honden.

Op de hondenschool heb ik gewerkt met allerlei rassen en baas-hond-combinaties.

Daarnaast begeleid ik ook pupkopers als zij vragen hebben omtrent opvoeding, voeding, gezondheid en ontwikkeling van hun pup...

Dog Issues geeft ook privé puppy-opvoedings-cursussen met veel aandacht voor;

1.Socialisatie en habituatie (gewenning)
2.Plaats hond binnen het gezin (hoe bouw je vertrouwen en een band op met je hond)
3.Hoe leert een hond, wat zegt een hond (uitleg lichaamstaal)
4.Opvoedingsoefeningen die praktisch zijn

Ik kom daarvoor bij u thuis.

De achterliggende reden van mijn motivatie om mensen met honden te gaan begeleiden, is dat ik het vreselijk vind dat er nog steeds zoveel honden worden gestraft en mishandeld (vaak uit onmacht en onbegrip), soms zelfs tot de dood erop volgt.

Ik wil graag mijn steentje bijdragen zodat de hond een liefdevol, pijnloos en vooral veilig en honds bestaan heeft bij zijn baasje(s). Ook het omgekeerde geldt natuurlijk, het baasje kan een hondenleven lang genieten van zijn hond, zijn maatje en dat kan alleen maar als er een goede band tussen hen is.

Preventie ter voorkoming van ongewenst gedrag is heel belangrijk, omdat alle gedrag sneller is aangeleerd dan afgeleerd.

Waarom voor Dog Issues kiezen?

Dog Issues wil u de beste dienstverlening bieden. Dog Issues stelt dan ook alles in 't werk om aan uw verwachtingen te voldoen.

Voor het opvoeden/trainen van een hond op een effectieve en hondvriendelijke manier zijn kennis, inzicht en vaardigheden nodig.

Geschreven informatie zoals u die hier vindt, kan uw kennis vergroten. Geschreven informatie kan echter nooit het persoonlijke advies of de hulp van een professionele hondengedragsdeskundige of -trainer vervangen!

Neem een kijkje op mijn website en als u vragen of opmerkingen hebt, neem dan gerust contact met mij op.